Florin Pera şi Bogdan Burcea, secunzii lui Tadici la echipa naţională

Naţionala feminină de handbal a României s-a reunit ieri dimineaţă, într-o formulă schimbată în mare parte faţă de acţiunile anterioare, având o conducere tehnică schimbată în totalitate. Noul selecţioner, Gheorghe Tadici îi va avea ca secunzi la echipa naţională pe Florin Pera, care a antrenat în sezonul trecut Tomis Constanţa şi Bogdan Burcea, actualul antrenor al echipei SCM Craiova. Iniţial, s-a dorit ca Gheorghe Tadici să fie secondat la echipa naţională de Dumitru Muşi, ceea ce ar fi însemnat că echipa României ar fi avut din nou aceeaşi conducere tehnică cu care a cucerit argintul la Campionatul Mondial din 2005, din Rusia.
Reunirea lotului a avut loc ieri, la Bucureşti, handbalistele convocate efectuând pentru început început vizita medicală. Pregătirea va începe la Vâlcea, unde naţionala condusă de Gheorghe Tadici va susţine joi şi vineri două meciuri de verificare cu multipla campioană Oltchim Râmnicu Vâlcea. Selecţionerul Tadici ne-a dezvăluit că jucătoarele convocate la lotul naţional de la Oltchim vor evolua un meci pentru echipa de club, iar în celălalt pentru echipa naţională.
După cele două jocuri de verificare, România se va muta cu pregătirea la Oradea, urmând ca în perioada 2 – 3 octombrie, „tricolorele” să susţină alte două jocuri de verificare, împotriva reprezentativei Olandei.
Acţiunea lotului naţional se va încheia cu Trofeul Carpaţi, programat în perioada 7 – 8 octombrie, în Sala „Antonio Alexe” din Oradea, pe lângă cele două loturi, A şi B ale României urmând să mai participe naţionalele Ungariei şi Ucrainei.
Vă reaminim că printre cele 32 de jucătoare convocate de Gheorghe Tadici la echipa naţională se află şi trei handbaliste de la HC Zalău: portarul Mihaela Mureşan şi jucătoarele Crina Pintea şi Roxana Varga.

Marius Morar

Leave a Comment